Authentication Services

SSO4Free

Bij de SSO4Free dienst staat de Clorc Authenticatie Server centraal, koppelt authenticatie van web applicaties los van de applicaties zelf. Hiermee wordt er een autonome omgeving gecreëerd, op basis van Industry Standards, voor veilige authenticatie van alle web applicaties, ongeacht het protocol dat de onderliggende applicatie hiervoor gebruikt.

Dit alles gebeurt op basis van open standaarden, de gebruiker krijgt op deze manier een veilige toegang tot alle web gebaseerde aplicaties op basis van één wachtwoord.

Applicatie specifieke authenticatie regels, zoals bijvoorbeeld de geldigheidsperiode van een wachtwoord, worden door de Clorc Authenticatie Server afgehandeld.

Deze dienst wordt voor alle web gebaseerde applicaties als freemium aangeboden.

De Clorc authentication server beperkt zich niet tot web applicaties; deze is ook in staat om authenticatie te regelen voor:

 • Legacy (windows en andere-) applicaties,
 • Embedded applicaties (denk aan Scada, IoT), en
 • Layered authenticatie (authenticatie “on behalf of”).

Strong Authentication

Onderdeel van de SSO4Free oplossing is bovendien de mogelijkheid om per applicatie Strong Authentication aan te zetten. Deze werkt met een applicatie op een mobiel device die een tweede code genereert.

VDI

Binnen een VDI kunnen gebruikers met één wachtwoord alle applicaties benaderen. Op het moment dat een gebruiker een cloud applicatie binnen de VDI opstart, is het de vraag of de VDI authenticatie engine dit faciliteert. Voor alle applicaties die niet gekoppeld zijn aan deze engine zal een aparte login moeten worden aangemaakt en beheerd worden.

De Clorc Authenticatie Server biedt de functionaliteit om voor VDI omgevingen alle authenticaties voor webomgevingen af te handelen op basis van het eigen VDI wachtwoord. Deze afhandeling is voor de eindgebruiker niet zichtbaar “en vindt onder water plaats” .

Strong Authentication, de Clorc Claim Engine

De Clorc Claim Engine is een elementair onderdeel van de Strong Authentication dienst. Het zorgt er voor dat op basis van een set van attributen op allerlei niveaus kan worden bepaald wie toegang krijgt tot welke applicatie cq documenten met welk device.

Strong Authentication is boven op de SSO4Freedienst te activeren.

Strong Authentication kan worden gebruikt in combinatie met de claim engine om step up authenticatie te realiseren. Alle onderstaande attributen zijn in te zetten bij de bepaling wanneer gebruikersnaam en login niet voldoende zijn om in te loggen en een sterke athenticatie benodigd is.

De attributen die Clorc biedt zijn:

 • IPV4-, IPV6 reeks,
 • Subnet,
 • Domein,
 • MAC addressen,
 • IMEI nr (CHECK),
 • Type device,
 • Type OS,
 • OS Jailbraked of Geroot,
 • Anti Virus installed,
 • Tijdzone,
 • Authenticatie methode en
 • GPS coördinaten.

Onze overige diensten

Transient

Uw data in de cloud: uw eigendom, volledig backup - en migreerbaar.

De Data Migratie Service synchroniseert en structureert cloud data. Bedrijven kunnen op ieder moment over de gestructureerde data beschikken. Een overstap naar een andere (cloud) applicatie, om welke reden ook, kan gemakkelijk worden gemaakt, zonder verlies van waardevolle data.

Meer over Data Migratie Services »

Transient

Uw data rapporteerbaar en gesynchroniseerd.

De Clorc Integrity en Compliancy dienst synchroniseert en structureert al uw belangrijke data. Hier wordt onder andere vastgelegd: alle gedefinieerde data, wie is de creator, wie heeft wanneer eventuele aanpassingen gedaan alsmede de locatie in de database en of het een sleutel veld is.

Meer over Integrity & Compliancy Services »

Transient

Nooit meer vertrouwelijke informatie onbeveiligd op straat.

Ongestructureerde data zoals word documenten, excel lijsten, presentaties, pdfs etc worden beveiligd op basis van cryptografie. Zodra uw medewerkers in een document willen dienen zij zich eerst te authenticeren tegen de Clorc Authenticatie Server (CAS).

Meer over Cloud & Mobile Security Services »

English